MINI love

Темата с колите винаги е била доста деликатна. Известно е, че има хора, които са фенове до гроб на Saab, Mercedes и т.н. Те ревностно влизат в спорове коя кола е по-добра и вадят, както се казва, от 9 кладенеца вода в защита на своя фаворит.

Е, феновете на MINI или т.нар. MINIаци не са точно така.

Защо?

Ами, защото е всеизвестен факт, че хората, каращи бързите, мощни и вече не дотам малки коли, са готини, широкоскроени и търсещи интерените неща в автомобила. Да, те обожават MINI, но не пренебрегват качествата и на другите коли, дори са готови и да покарат нещо друго… но за малко. 🙂

c363219a9d2d1e20ba66c69871805fc5

Каква тогава е разликата между MINIака и нормалния ревностен привърженик на някоя друга марка автомобили?

Разликата е в малките жестове. В България има много фен клубове и малка част от тях правят нещо, за да бъдат активни. Но има един по-специален — MINI Club Bulgaria!

mini-club-bg-logo-version

И ето първата разлика! Като член на този клуб, мога да кажа, че е изключително приятно и забавно, когато се организират сбирки, а те не са един или два пъти в годината. Членовете са с типичния MINI темперамент. Има и правилник на клуба, който гласи ясно определни неща, които един MINIак трябва да спазва. Например да присветне или помаха на друго MINI на пътя, дори и да не се познават. Атмосферата е страхотна!

Защо толкова харесваме MINI?

2014-mini-cooper-bulldog-video

Култовият автомобил с корени от Обединеното кралство винаги е бил нещо повече от другите. Качеството и издръжливостта са съобразени с най-високите изисквания в автомобилостроенето. Удобни са за града, а по-новите версии на модели като Clubman се водят и семейните коли на MINI, за които те казват: “Просторният багажник означава, че можете да вземете с вас всички инструменти, както и бенда, който ще свири на тях. Просто в случай, че си мислите за музика.”

mini_clubman_evolution


Да! Точно това ме спечели в тях — отношението към всяко едно нещо, включително и в PR, рекламата и маркетинга!
Малки и мощни, на пътя всеки един автомобил стои стабилно и сигурно. А знаете ли, че MINI е лидерът сред автомобилите от неговия клас с най-добра защита? Всеки един автомобил има цели 6 въздушни възглавници.

Дизайн и цена

Няма две еднакви MINI коли! Всяка носи нещо характерно в себе си, а предлаганите възможности за конфигурация са много — богата гама от цветове, настилки, функции и екстри.
Минус в MINI има! Класическият модел е малък, а цените за тези автомобили — големи. Но решение има! Колите са здрави и издръжливи с всяко ново поколение, като все повече личи намесата от страна BMW, които умело запазват английския дух, съчетавайки го с немската прецизност и здравина. Затова не е никак трудно да се намерят употребявани или т.нар. MINI NEXT, които ще служат дълго и вярно на всеки собственик!

MINI със сигурност може да бъде една интересна част от bella figura на всеки човек!

2016-mini-clubman-all-doors-open

Save the wave!
Emilia

Photos: Pinterest, Automobilemag.com, MINI Club Bulgaria
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s