MINI Exhibition

Не е тайна, че MINI е марка, която държи на оригиналността. А още по-малко е тайна, че това грабва веднага артистичните хора и те се превръщат в MINI-аци.

fullsizeoutput_16ed

Затова английската марка, по настоящем собственост на BMW, са направили изложба, която по-скоро прилича на музей в BMW Welt, Мюнхен. И тъй като вече е факт моята страст към MINI, днес реших да ви разкажа своето преживяване в MINI Exhibiton през 2014 година и за това колко е хубаво да се разходите във времето и историята на легендарните автомобили от Острова.

The MINI Story

fullsizeoutput_16ee

Разбира се, започваме с началото. Влизайки в BMW Welt, първото нещо, което ви грабва окото е голямата рампа, от която стартира историята на MINI. Вървейки по нея, постепенно се запознавате с различните части, които оформят любимата визия на малките и не до там вече малки автомобили.

fullsizeoutput_16ef

fullsizeoutput_16f0

fullsizeoutput_16f1

А за любителите на старите шейсетарски модели са изложени и части от тях, както и запазени цели коли.


След като се изкачите по рампата и се запознаете с историтя на MINI, ще попаднете в голям салон, където са изложени най-различни модели — от лимитирани серии и спортни автомобили за състезания до различни коли, пригодени за какво ли не.

IMG_7909
MINI Paul Smith, 1999

Знаете ли, че има MINI сладоледено камионче (моето любимо), MINI кола за портокалови фрешове, MINI кемпер, MINI лимозина… с джакузи и MINI BBQ Clubman?! Минута за наслада! 😋

2014-12-09-BMW-Museum-MINI-Ausstellung-08

fullsizeoutput_16f5

 

 

 

1965-mini-van

bmw-museum

 
MINI Today

Последната зала показва новите модели на английската икона. Разбира се, не оставяйте с погрешното мнение, че тази изложба не се актуализира.

Munich-for-Living-Well-25

Bildergalerie_MINI_627x396_02

 
Като за край на тази “разходка” в MINI Exhibition ще ви препоръчам горещо да отидете там и да прекарате едни страхотни и много забавни 2 часа с историята на любимите коли, а за тези, които се намират на Острова — в Оксфорд e MINI Plant “Museum”. Какво има там? Не знам и се надявам скоро да го посетя!

fullsizeoutput_16f4

 

Save the wave,

Emilia

Photos: personal archive, BMW Welt, TripAdvisor
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s