TEDxSofia Happiness

През 2017 отново се завръща TEDxSofia! А виновникът за това е фурията Деси Бошнакова!

Ted-X-Setup

В тази статия ще ви разкажа за това как преди броени дни се сбъдна една моя мечта, за която не си бях позволявала и да мисля, както и за екипа, за който си заслужава да се говори.

За тези, които ме познават, знаят, че съм ентусиаст и се хвърлям в какви ли не предизвикателства, защото не обичам еднообразието. От известно време насам черпя вдъхновение от страхотни лектори, които са взимали участие в световните конференции на TED.

ted-talks-logo

А преди няколко седмици подхванах и книгата на Кармайн Гало “Говори като на TED”.

17760541_10213162749729053_538776546_n

И както казват бабите “Няма случайни неща” и при мен дойде ненадейно поканата да се включа в екипа на TEDxSofia и TEDxSofiaLive. 😊

 


Екипът

about-tedx

Деси Бошнакова е стожерът в екипа. Носител на TEDx лиценз, преподавател в Нов български университет, обича калинките и е луда по цялата глава. За да се заразите от лудорията ѝ просто потърсете нейни лекции от други TEDx събития и прочетете книгите ѝ. Това е достатъчно, за да разберете, че понякога се успивате и започвате да мислите скучно! 🙃

Ивиана Гичева пък е наясно с всичко що се побира в социалните медии. Зад лъчезарната ѝ усмивка се крие един страхотен професионалист, който дори е европейски шампион в реклама за 2013! А ако искате да разгледате нейни проекти, влезте в страничката ѝ и ще намерите вдъхновяващи идеи.

Деси Данкова или просто Деси прилича на Пипи дългото чорапче. Навсякъде вижда сърца и много обича да отскача до някой измислен от нея свят. Както другата Деси и тя е преподавател в НБУ, а когато попаднеш в нейн курс, няма начин да не запишеш всичко, което води. А за капак на всичко си има и една прекрасна Калина!

Ивелина Николова е другото Иве, което мнооого обича комуникациите! А за нейно щастие тя намира професионалната си реализация именно в тази сфера. Когато човек я види, веднага усеща живеца в нея, който пък е движещата сила в най-голямото ѝ предизвикателство — технологичнен стартъп.

Ниили Тамер е глъдката свежест! Повече от 10 години преподава в част от най-добрите международни училища. Пристига в България преди 4 години, била е лектор на TEDxNBU, а към днешна дата е и събитиен мениджър на Webit.

За край оставям Явор Ганчев, който много от нас е познават именно като човека “Дюкян Меломан”. Виждали сте го с хилядите дискове, пълни със страхотна музика, по вскяакви готини музикални събития, а самият той е и създател на фестивала “Джаз +”!

Безкрайно щастлива съм, че мога да се докосна до магията на TED, която със сигурност ще е неизменна част от моята bella figura!

Emilia

This post is not sponsored. It’s based on personal emotions!

Photos: personal archive, abc-accelerator.com, http://americangut.org, http://tedxdonauinsel.at, sunnibrown.com
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s